Alle vakantietips
+31 6 40689884

Als u even weg wilt van de warmte en de drukte van het Balatonmeer en in alle rust wilt genieten in een mediteraan microklimaat met vele soorten naald- en loofbomen, dan is een bezoek aan het arboretum een echte aanrader.

Gesticht in 1905 door een arts uit de stad Pécs die er toen zijn eerste boom plantte. Het 5 hectare grote park is nog steeds privé eigendom en wordt nu al door de vierde generatie met zorg omkleed. Het omvat meer dan 400 naald- en ruim 200 loofboomsoorten. Het is tevens een wijngaard die zijn oorsprong al vindt in de 19e eeuw.

Wat een heerlijke gedachte, om met een lekker glas wijn in de hand onder een honderdjarige boom te genieten van het uitzicht over het Balatonmeer!

Voor de ongeveer tien euro entree van het park, mag u ook nog eens vijf wijnsoorten proeven en krijgt u er een snack bij. Voor groepen is er de mogelijkheid om van een gids gebruik te maken en om vooraf een maaltijd te bespreken.

Folly Arborétum - Borászat gevestigd aan de Kápolnavölgyi út 25 in Badacsonyörs.

Het is elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Vakantiehuis Balaton geeft u tips om uw verblijf in Hongarije te veraangenamen. Opvolging van deze tips geschiedt geheel op eigen risico.

Overzicht van alle Balaton Vakantie Tips: Vakantietips